Het verlangen om voor mezelf te beginnen...

Coach, Horst, Limburg, Mieke Camps, plek nemen, verlangen,

Van kinds af aan ben ik geprezen om mijn rust en mijn luisterend oor. Vrienden en familie konden altijd “zo goed met me praten”. Met de voelsprieten die ik ontwikkeld had, is het voor mij blijkbaar makkelijk de ander aan te voelen. Een talent waar ik me lange tijd niet van bewust geweest ben. Tot ik me ongeveer 10 jaar geleden actief ging verdiepen in menselijk gedrag, opleidingen ging volgen en dit in mijn werk ging integreren. De menselijke kant van mijn werk en het coachende aspect vond ik steeds interessanter. 5 jaar geleden heb ik daar dan ook helemaal mijn werk van gemaakt. Een proces waarin ik ook mezelf flink ben tegengekomen.

Voelsprieten, mijn talent en valkuil

 

Het aanvoelen van de ander en de kunst mij te kunnen aanpassen, is zowel mijn talent als mijn grootste valkuil. Ik heb geleerd, naast het inzetten van mijn voelsprieten ook dichter bij mezelf te komen. Te voelen wat er in mijn binnenste speelt: wat ik voel en wat mijn behoeften zijn. Die balans is belangrijk binnen mijn vak. Enerzijds om ruimte te scheppen voor de ander, anderzijds om niet alle energie weg te geven. 

 

En in dit proces van dichter bij mezelf komen, het ervaren wat er bij mij van binnen speelt, ontstaat er ook ruimte voor de vraag wat voor mij belangrijk is. Mijn verlangen….

Een diepgeworteld verlangen

 

Mijn verlangen om naast mijn baan bij het Radboudumc ook voor mezelf te beginnen. Om datgene wat ik zo graag doe, mensen begeleiden en coachen in hun persoonlijke ontwikkelvraag, ook in mijn omgeving te gaan doen. Een verlangen wat sluimerend, maar diepgeworteld al jaren aanwezig is, en het laatste jaar veel explicieter is geworden. Een paar maanden geleden besloot ik het ook echt te gaan doen. Kamer van Koophandel, ruimte aan huis en een website bouwen. Wat een gaaf proces om na te denken over wie ik ben en wil zijn in coaching. Over mijn eigen verhaal en hoe dat te presenteren. 

Tevoorschijn komen

 

En dan is de website klaar. Klaar om online te gaan. En ik voel hoe spannend ik dat vind. Hoewel ik het werk van coachen en trainen ondertussen al ruime tijd doe, doe ik dat onder de vleugels van een werkgever (en het Radboudumc is een hele mooie werkgever). Als zelfstandige doe ik weliswaar hetzelfde werk, maar het betekent ook dat ik naar buiten kom met mezelf, met mijn proces, met mijn verhaal. En dat voelt ook best een beetje “bloot”. 

 

Tegelijkertijd voel ik dat ik nu mijn plek wil innemen. Om volledig te gaan staan voor wat ik kan en voor mijn verlangen. Vandaag kwam ik deze tekst tegen:

Misschien is het tijd
om te zijn wie je bent
om te voelen wat je nodig hebt
om te ervaren wat je verlangt
van het leven
van jezelf
kus jezelf wakker
het is tijd om
je plaats in te nemen

 

Cadans coaching en training

 

Dus met trots presenteer ik mijn eigen coachingspraktijk: Cadans coaching en training, gevestigd in Horst (Noord Limburg). Op deze website lees je meer over wie ik ben, mijn visie en mijn verhaal. Wil je meer weten of wil je een afspraak maken? Neem vooral contact met me op. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.